20% от пълнолетните българи вече са напълно ваксинирани. Други 20% 

...
20% от пълнолетните българи вече са напълно ваксинирани. Други 20% 
Коментари Харесай

БГ инат! Половината у нас не желаят ваксина

20% от пълнолетните българи към този момент са изцяло имунизирани. Други 20%  още не са, само че споделят, че ще го създадат – немалка част от тях евентуално отсрочват имунизацията след прекарано заболяване.

Има обаче и 45%, които нито са се ваксинирали, нито имат намерение да го създадат. Сред тях личат най-много млади и представители на гетоизираните и маргинализираните общности

Има и към една десета, които не съумяват или не желаят да отговорят на въпроса за имунизирането.

Така, в последна сметка, обществото ни се оказва разграничено на две половини: едната се е ваксинирала или твърди, че счита да го направи, а другата – нито се е ваксинирала, нито счита да го направи. При това, част от тези, които настояват, че ще се имунизират, може би дават упования, а не откровения отговор.

Данните са от постоянното, без значение проучване от тридесетгодишната стратегия на „ Галъп интернешънъл болкан “, извършено сред 2 и 10 септември по метода „ лице в лице “.

В проучването има и по към една десета отговори на хора, които не съумяват да изберат алтернатива във връзка с имунизациите или пък във връзка с боледуването.

Ако техните отговори се приспаднат, равнищата на боледуване и/или имунизиране могат да се пресмятат даже и на по-високи равнища. При всичките вероятни ангажименти, това в допълнение демонстрира, че имунитетът измежду българите в действителност не е на толкоз ниски нива.

Това обаче явно се дължи повече на боледуване, в сравнение с имунизиране.

Причините за отвод от имунизиране подлежат на разискване и по-задълбочено проучване. При всички положения обаче, дял от 45% кардинален отвод разсънва паника.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР